Nedávno som si pri cestovaní vlakom uvedomila jednu vec. Keď sa pozerám okolo seba, vidím mnoho ľudí, ktorí stratili nádej, že situácia, v ktorej sa práve nachádzajú, sa ešte niekedy môže zmeniť. Ľudí, ktorí prestali snívať veľké sny len preto, že ich naplnenie bolo príliš nereálne. A tak sa zrazu z ľudí odhodlaných priniesť zmenu, stávajú len nemí pozorovatelia, ktorí sa vlastne uspokoja s hocičím… alebo sa spokojne aspoň tvária.

photo-1461770354136-8f58567b617a

Ale som presvedčená o tom, že toto nie je to, čo pre nás Otec chce. Práve naopak. Máme snívať – spolu s Ním. My môžeme snívať veľké sny, pretože sme deťmi Toho, ktorý všetko stvoril a ktorému všetko patrí. A nič Mu nie je nemožné!

Verím tomu, že svet má strach z ľudí, ktorí zoberú Otcove prisľúbenia vážne.  Pretože v momente, keď Mu začneš veriť, On začne konať. Je Jeho túžbou odpovedať na tvoje sny a premieňať ich na skutočnosť. A áno, môžeš to byť práve ty, kto dá  konkrétnu podobu snom, ktoré Boh sníva. Neviem, či si to uvedomuješ, ale tvoje sny môžu ovplyvniť to, akým spôsobom bude konať. Ale iba v prípade, že to, na čom ti najviac záleží, je, aby Jeho Kráľovstvo mohlo rásť.

Stále viac sa presviedčam o tom, aké je dôležité vidieť veci z Božej perspektívy a hľadať Jeho vôľu.  Si povolaný hľadieť viac do neba ako do sveta, aby si tak mohol dať nový rozmer neuskutočniteľným veciam. Čokoľvek robíš, tvoj pohľad má byť neustále zameraný na nebo a na Toho, ktorý na ňom prebýva. Len vtedy sa tvoje sny môžu stať skutočnosťou. Lebo viac neexistuje nič, čo by ťa mohlo zastaviť a zmariť tvoje odhodlanie. Zrazu veci naberajú nový zmysel a všetko je možné. Tomu, kto verí.

Ak stratíš tento pohľad, stratíš oveľa viac ako pohľad. Stratíš správne zameranie, stratíš nádej, ktorú ti tento svet nedokáže dať. Nenechaj sa odradiť prvotným neúspechom ani zmenou tvojho pôvodného plánu. Nedaj sa zastaviť ľuďmi, ktorí hovoria, že na to nemáš a že to, o čom snívaš, je nereálne. Pretože ľuďom je to nemožné, ale Bohu je všetko možné. Nevzdávaj sa svojich snov, lebo sny, za ktoré sa naplno postavíš, môžu byť spôsobom, ktorým nebo preniká na zem.

Rozhodnutie je však na tebe. Iba ty určuješ, akým smerom sa budeš pozerať. Ja vidím otvorené nebo, ktoré každý deň čaká na svoju príležitosť. Vidím nebo, ktoré je otvorené pre nás. A čo vidíš ty?

Martina

ilustračný obrázok: unsplash.com